top of page

Student

Broddetorp 2022.jpg

Hej student, nybakad tandläkare eller AT/ST-läkare!

Nedan finner ni en presentation av oss studentinspiratörer.

Vi vill hjälpa studenter att hitta en trygg gemenskap för att bevara tron under studietiden, dela den och göra den till en naturlig del av yrkeslivet som läkare/tandläkare. Av erfarenhet vet vi att kontakt med både studenter och yrkesverksamma läkare att inspireras av gör stor skillnad.

 

Vi verkar för att:

  • Stödja lokala studentgrupper på studieorterna

  • Vara en kontaktyta mellan studenter och KLM:s medlemmar, så att man oavsett var man läser eller praktiserar ska kunna få kontakt med en mentorsgrupp eller personlig mentor/förebild att ta intryck av

  • Informera om KLM:s arrangemang, såsom Studentkonferens, Årskonferens, Utbytesresor och lokala inspirationsträffar

  • Uppmuntra till medlemskap i KLM och att själv stötta yngre studenter och kollegor i att bevara tron och leva ut den.

Studentinspiratörer

Anneli.jpg

Anneli Landgren

AT-läkare i Skövde

"Under mina studieår i Göteborg var den kristna universitetsgruppen verkligen betydelsefull. Lunchandakter och morgonbön på universitetet blev viktiga inslag i mitt liv. Förutom goda vänner, fick jag även tid att hämta andan och påminnas om Guds kallelse för oss och för mig: att vara ljus och salt i universitetsvärlden. Det är en glädje för mig att få vara med i KLM som studentinspiratör och se hur Gud verkar i och genom studenterna på respektive studieort."

Vanda_Orbán.png

Vanda Orban

ST-läkare inom akutmedicin och allmänmedicin i Örebro

"Sedan jag har blivit engagerad i KLMs arbete har jag haft ett hjärta för unga läkare. Man har under många år sett att det har funnits ett glapp mellan studenter och mer erfarna läkare och att det har varit svårt att engagera nyexaminerade unga läkare, AT/ST-läkare i KLMs arbete. Det kan vara svårt att komma ut i yrkeslivet efter många år i skolbänken - man är inte längre student men inte självgående läkare heller. Det blir plötsligt mycket mer ansvar samtidigt att man fortfarande behöver lära sig mycket. Det kan kännas svårt att räcka till i livets alla olika fält ibland, där av vill vi nå ut just till den här gruppen av kristna läkare - för att uppmuntra och inspirera dem att hitta hopp och styrka i tron och leva ut tron på jobbet - till patienters, kollegors bästa."

received_230052828330315.jpeg

Kristoffer Sundbäck

ST-läkare inom allmänmedicin i Vetlanda

"Jag fick kontakt med KLM under studietiden. För mig betydde det mycket att få lära känna andra kristna som också jobbar inom vården, dela tron, erfarenheter och utmaningar man ställs inför som kristen och läkare. Det  vill jag ge vidare, framför allt till studenterna. Därför har jag engagerat mig som studentinspiratör i KLM."

205278_10151064024298265_170163800_n_edi

Valdemar Landgren

ST-läkare och Medicine Doktor inom psykiatri

 

 "Under studietiden i Göteborg kom jag i kontakt med kristna studentgruppen EKG. Därigenom var jag med i en mentorsgrupp tillsammans med Johan Holmdahl. Att få ventilera funderingar som studierna väcker och höra hur äldre kursare och Johan tänkte var värdefullt. Som studentinspiratör vill jag därför verka för att fler ska få göra samma erfarenhet och upptäcka att det kristna livet kan vara naturlig del av yrkeslivet, som även gör oss till bättre läkare/tandläkare."

bottom of page