top of page

Student

Broddetorp 2022.jpg

Hej student, nybakad tandläkare eller AT/ST-läkare!

Nedan finner ni en presentation av oss studentinspiratörer.

Vi vill hjälpa studenter att hitta en trygg gemenskap för att bevara tron under studietiden, dela den och göra den till en naturlig del av yrkeslivet som läkare/tandläkare. Av erfarenhet vet vi att kontakt med både studenter och yrkesverksamma läkare att inspireras av gör stor skillnad.

 

Vi verkar för att:

  • Stödja lokala studentgrupper på studieorterna

  • Vara en kontaktyta mellan studenter och KLM:s medlemmar, så att man oavsett var man läser eller praktiserar ska kunna få kontakt med en mentorsgrupp eller personlig mentor/förebild att ta intryck av

  • Informera om KLM:s arrangemang, såsom Studentkonferens, Årskonferens, Utbytesresor och lokala inspirationsträffar

  • Uppmuntra till medlemskap i KLM och att själv stötta yngre studenter och kollegor i att bevara tron och leva ut den.

DSC_0228_edited.jpg

Miriam Petersson

Läkarstudent i Göteborg

"Hej! Miriam heter jag, pluggar sista terminen på läkarprogrammet i Göteborg. För mig har det varit viktigt att få "ta rygg på" kristna kollegor som gått före mig och bevarat tro och yrkesglädje. Jag önskar att vårt arbete får supporta studenter i deras tro och vandring med Gud genom studielivet."

DSC_0370.JPG

Christian Glamheden

Underläkare i Göteborg

"Jag studerade på Sahlgrenska och drogs med i KLM redan första terminen. Fått välsignelsen att lära känna kristna läkare som lever ut sin tro i vardagen. De hjälpte mig att lyfta blicken och se längre än till nästa tenta. Fick också förmånen att skriva examensarbete med en kristen handledare. Har nu fått mitt första underläkarvik, på Barnortopeden Östra, och är mycket glad och tacksam! Som studentinspiratör vill jag ge vidare vad jag fått. Vill du också ha en kristen handledare under examensarbetet? Hör av dig till mig så hjälper jag dig gärna att hitta en! Vill du låna litteratur om hur en kristen besvarar etiska frågor man möter inom medicinen? Hör gärna av dig! Och så vill jag uppmuntra dig att vara salt och ljus där du är just nu. Är inte studietiden den bästa tiden att lära känna sin Frälsare och Skapare? Gud vare med dig under den här tiden! Allt gott! "

bottom of page